Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA

e-mail:   пароль:
У кожної людини є право на нашу думку

 Головна >  Економіка >  Громадська приймальня Ю.Єханурова






РУБРИКА>ГРОМАДСЬКА ПРИЙМАЛЬНЯ Ю.ЄХАНУРОВА

Дата останнього оновлення: 19.08.2023


 версія для друку

08.09.2023 11:24
Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва

Куди ідуть акції "Азовмашу"?



Комітет з питань промислової політики та підприємництва звернувся до Генерального Прокурора України Святослава Піскуна з проханням втрутитися та розібратися у ситуації, що виникла навколо передачі в управління ЗАТ „Українська промислово-транспортна компанія” пакету акцій, що належить державі у статутному фонді ВАТ „АЗОВМАШ”.

Під час обговорення цього питання на останньому засіданні Комітету, народні депутати-члени Комітету висловили занепокоєння розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2003 року за №541-р „Про передачу в управління ЗАТ „Українська промислово-транспортна компанія” 25 відсотків акцій, що належить державі у статутному фонді ВАТ „АЗОВМАШ”. Депутати стурбовані тим, що зазначена частина акцій найбільшого в Україні виробника залізничних цистерн, металургійного обладнання та портових кранів передається невідомій транспортній компанії.

Разом з тим, на засіданні Комітету відзначалося, що договір-доручення на здійснення управління двадцятьма п‘ятьма відсотками акцій АЗОВМАШу передбачає можливість збільшення частки ЗАТ „Українська промислово-транспортна компанія” у статутному фонді ВАТ „АЗОВМАШ” шляхом викупу акцій додаткових емісій товариством. Таким чином, на думку народних депутатів, надається перевага приватним, а не державним інтересам, що може призвести до втрати державою одного з найбільших машинобудівних підприємств України.

„Слід зазначити, що лише завдяки своєчасному втручанню Генеральної прокуратури України було скасовано рішення щодо подібної емісії акцій Інгулецького ГЗК, завдяки чому підприємство залишилося у державному управлінні”, - зазначив Голова Комітету Юрій Єхануров.

Комітет вважає, що ситуація що склалася навколо ВАТ „АЗОВМАШ” потребує негайного втручання Генпрокуратури та прийняття виваженого рішення щодо недопущення чергового економічного підриву держави.






КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
"Ну и что, что Николаев сидел в тюрьме? Это вовсе не значит, что он совершил что-то предосудительное"

Нове число аналітичного журналу "Схід"

Небачені тарифи на послуги санітарно-епідеміологічних служб

Проект Закону України про непідприємницькі організації

Особливості діяльності непідприємницьких організацій

Відкритий лист пану Кременю.

Закінчено реєстрацію нового громадського об'єднання

Матеріали засідання Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва

Засідання Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва

Куди ідуть акції "Азовмашу"?

ОПИТУВАННЯ

Як часто ви отримуєте електронною поштою небажану комерційну рекламу (спам)?