Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA

e-mail:   пароль:
Факти мають той недолік, що їх надто багато.

 Головна >  Типи матеріалів >  Спростування






РУБРИКА>Спростування

Дата останнього оновлення: 21.06.2023


 версія для друку

21.06.2023 19:50
Херсонське регіональне відділення Асоціації міжнародного співробітництва

У Скадовську битва з політичної площини переходить у реальну



Цього разу з 28 депутатів за відставку мера проголосувало 24 депутати. Що ж насправді відбувається у курортному містечку Херсонської області? Ми друкуємо статтю депутата Скадовської міської ради Олега Лиховида, яка була опублікована на сайті “Політичної України” ще 18 травня цього року.

Лише чотири дні були опечатані двері кабінету міського голови Скадовська, котрий рішенням двох третин депутатів, 19 березня цього року, був позбавлений посади міського голови. Останній керуючись Цивільним процесуальним кодексом, продовжує виконувати обов’язки міського голови і чекає рішення суду, котре може відмінити рішення сесії міської ради або залишити його без змін.
Між тим інформація, щодо цих подій надрукована в обласних ЗМІ, носила суб’єктивний характер, а газети “Гривна – СВ”, “Новий день” та районне радіо виступили явно захисниками Терехова Ф.С. надавши йому слово для виправдань. Між тим думку депутатського корпусу ніхто висвітлювати не став, у виступі їм відмовили.
Крім того загальні збори членів Херсонського відділення Асоціації міст, котрі відбулися 20 березня, оголосили про юридичну підтримку пану Терехову, забувши основну статутну мету Асоціації – “захист конституційних прав і свобод територіальних громад на здійснення місцевого самоврядування”, а не захист колишніх міських голів.
Чому ж депутати достроково припинили повноваження міського голови обраного відносною, але ж більшістю скадовчан. Справа у тому, що лише міська рада згідно з Законом представляє територіальну громаду та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування. А інтереси громади, на думку більшості депутатів, вочевидь порушувалися. В червні минулого Скадовське КРУ виявило факти протиправних дій посадовими особами міської ради при надані земель в оренду, при відчужені об’єктів комунальної власності, інші порушення бюджетного та фінансового законодавства. В вересні 2002 р. на сесії міської ради було створено тимчасову контрольну комісію. Результати роботи комісії депутати слухали в грудні на закритому засіданні сесії, почуте вразило всіх, деякі слухали стоячі. Особливо вразила інформація про премії міському голові, котрі він сам собі і призначав. Але ж “конкретний розмір премії міському голові визначається за рішенням ради, що приймається на сесії... Міська рада самостійно визначає порядок, терміни та розміри премії...” Нині сума таких премій вже перевищила 3000 грн. В січні цього року міський голова перераховує, без відповідного рішення ради, 10000 бюджетних гривень на рахунок Управління житлово-комунального господарства. Тоді ж очолюваний ним виконком, з перевищенням повноважень, приймає рішення про призупинення діяльності дитячого садка “Казка”. Далі міський голова подає на сесію міської ради проект бюджету, котрий не відповідає вимогам бюджетного законодавства.
Виникло рішення про імпічмент не спонтанно, ще восени минулого року депутати визнали незадовільною роботу міськвиконкому, очолюваного Тереховим Ф.С. 11 лютого цього року в одному з рішень вказувалося на те, що міський голова не виконує наданих йому повноважень, перевищує їх і порушує закони. Цим рішенням голова був попереджений, що у разі повторення порушень до нього буде застосовано право дострокового припинення його повноважень. Крім того питання про дострокове припинення повноважень міського голови було внесено в порядок денний на вимогу всіх голів постійних комісій.
Далі події розвивалися наступним чином. На позачерговій сесії, котру скликали на вимогу депутатів, не вистачало кілька осіб котрі могли суттєво вплинути на подальший хід подій. Головним питанням сесії мала бути хід підготовки і ведення сесій, котрі на думку депутатів постійно проходять з порушеннями законодавства та регламенту роботи ради. Як з’ясувалося секретар ради, котра мала відповідати на запитання депутатів, пішла відпуску, крім того знаходилася на лікарняному. Ініціатор проведення сесії депутат міської ради Ольга Бутенко, котра мала доповідати про порушення законодавства при підготовці і проведені сесій, напередодні сесії була сильно побита невідомими. На спільному засіданні депутатських комісій, котре відбувалося перед сесією, Терехов Ф.С. повідомив, що йому розповіли три версії чому було побито депутата Бутенко, але всі вони неправильні. На прохання депутатів повідомити істину причину побиття він відповів, що обмовився і це йому невідомо.
На тому ж спільному засіданні голова постійної комісії з законності повідомив, що на нього був тиск з боку працівників міськвиконкому з вимогою скласти повноваження голови комісії. На сесію він не з’явився, з поважних причин, але головуючим було зачитано заяву про складання повноважень голови комісії. Заяву депутати розглядати не побажали.
7 квітня депутати міської ради згідно чинного законодавства призначили вибори міського голови, замість того, що вибув. Вибори призначено на 28 вересня. Це рішення діє, почалася підготовка до виборчої компанії, на яку рішенням сесії виділено сім тисяч гривень. Завадити цій компанії зможе лише рішення суду про поновлення Терехова Ф.С. на посаді міського голови.


Олег Лиховид, Скадовський р-н







КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
У Скадовську битва з політичної площини переходить у реальну

Уточнення від КВУ

Глава адміністрації Президента вважає, що проти нього «було розв'язано брудну кампанію»

Заява з приводу інформації, оприлюдненої у випуску “Українських телевізійних новин” від 23 січня

Обережно, фальшивка!

Бандитське свавілля у мережі Інтернет

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
26%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів