Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
"Мозкові центри" в США

e-mail:   пароль:
В науці слава достається тому, хто переконав світ, а не тому, хто перший набрів на ідею.

 Головна >  Судова реформа







Судова реформа


РУБРИКА>Судова реформа
Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні
Дата останнього оновлення: 15.12.2023


 версія для друку

10.10.2023 14:00
Український освітній центр реформ

Проект Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні”



Міжнародна благодійна організація „Український освітній центр реформ”, продовжуючи інформаційно-просвітницьку діяльність у напрямку популяризації питань судової реформи в Україні, оголошує про початок реалізації проекту „Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні” за фінансової підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Метою проекту є підвищення обізнаності широкої громадськості з питань судової реформи, сприяння розгортанню належних публічних дискусій в українському суспільстві стосовно потреби проведення подальших демократичних реформ в Україні. Зокрема це стосується реформування судової системи країни. В умовах, коли рівень довіри до судів в Україні упав до позначки недовіри до політичних інститутів, а нинішня судова система діє за неписаними правилами, які протирічать принципу верховенства права, створення дієвої та ефективної системи судочинства на вісімнадцятому році української держави залишається одним з основних завдань української влади. В таких умовах потреба в проведенні інформаційно-просвітницької роботи по актуальних питаннях судової реформи стає вкрай необхідною і очевидною.

Отже, в ході освітньої кампанії з питань судової реформи будуть задіяні різноманітні інформаційні канали. Так з метою започаткування й ведення масштабного суспільного діалогу планується залучити такі потужні інформаційні ресурси як телебачення, радіо, газети, Інтернет, інші. Зокрема, в рамках проекту буде створено два документальні фільми (10-15 хв. кожний) з наступним їх показом в національних мережах. Також для максимального поширення інформації на місцевому рівні буде залучено радіо – найбільш доступний у всіх, навіть найвіддаленіших регіонах, районах, ресурс, який охоплює дуже широку аудиторію. Зокрема, буде підготовлено та проведено 12 радіо-програм, які щотижнево транслюватимуться на загальнонаціональних радіо каналах.

В рамках проекту планується масштабна робота з друкованими ЗМІ на національному та регіональному рівнях шляхом розповсюдження ключових повідомлень через пресу, залучення представників ЗМІ пілотних регіонів до участі в освітніх семінарах на тематику судової реформи, а пізніше й в регіональних форумах/дебатах, які є логічним продовженням кампанії. Так, з метою фахової підготовки журналістів та більш професійного висвітлення питань реформування судової системи в Україні в українських ЗМІ планується проведення одноденних кущових освітніх семінарів для представників обласних, міських та районних ЗМІ 5 регіонів України. Програма семінарів передбачає розгляд та обговорення актуальних питань судової реформи, а також міститиме блок практичної інформації стосовно етичних засад у професійному висвітленні питань реформування судової системи в Україні.
Окрім того, в рамках проекту проходитиме національний конкурс на кращу друковану публікацію про судову реформу в Україні, переможець якого отримає приз - навчальний візит до одного з провідних європейських видань.

В процесі реалізації даного проекту УОЦР сприятиме створенню приватно-громадських об”єднань через залучення до участі в заходах представників українського уряду, провідних експертів державних установ, міжнародних організацій, НУО. Зокрема, в ході реалізації просвітницької кампанії та окремих її компонентів УОЦР тісно співпрацюватиме та залучатиме до участі в заходах експертів Міністерства юстиції України, Верховного Суду України, Вищої ради юстиції, Конституційного суду, Ради суддів, Вищого адміністративного суду України, Державної судової адміністрації, Академії суддів України, Міжнародного центру перспективних досліджень, інших.

Передбачається, що результатом проекту стане створення свідомого чіткого попиту в суспільстві, що спонукатиме національний Уряд до активних дій і відповідальності за реалізацію основних демократичних реформ у цій сфері.







КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
конференция НАТО - Наука заради миру і безпеки

10 грудня відбудеться загальноукраїнська конференція. До участі в ній запрошуються журналісти національних та регіональних ЗМІ

Міжнародна науково-практична конференція. НАТО - Наука заради миру і безпеки

Запрошення на участь в тендері на комплексне обслуговування конференції

ОГОЛОШЕННЯ ПРО КОНКУРС СЕРЕД ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНСЬКИХ ЗМІ

Запрошення на участь в тендері на комплексне обслуговування семінарів на тему: Судова реформа в Україні

Запрошення на участь в тендері на комплексне обслуговування семінарів на тему: Судова реформа в Україні

Проект Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні”

Запрошення на участь в тендері на виготовлення радіопрограм в рамках виконання проекту Програми розвитку ООН в Україні «Розвиток демократії: залучення ЗМІ до популяризації питань судової реформи в Україні»

Запрошення на участь в тендері на виготовлення двох документальних фільмів: Судова реформа в Україні

Think Tanks. The brief browse areas of research.

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
25%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів