Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
"Мозкові центри" в США

e-mail:   пароль:
У кожної людини є право на нашу думку

 Головна >  Політика







Політика


РУБРИКА>Політика

Дата останнього оновлення: 24.12.2023


 версія для друку

11.06.2023 15:33
Центр соціально-економічних досліджень "Діаматік"

ЗАЯВА Громадської ліги Україна - НАТО



Реалізація українською владою суверенного права на захист національних інтересів у сфері безпеки через подальший розвиток відносин з Організацією Північноатлантичного Договору, реальне наближення України до кінцевої мети - членства в Альянсі, викликає у керівництва Росії неадекватну реакцію, яка є брутальним втручанням у суверенні справи нашої держави та суперечить здоровому глузду.
Істеричні погрози шовіністів на кшталт лужкових і затуліних, їх претензії на частину території України отримали свій розвиток в офіційних заявах російських посадовців найвищого рангу, які забувши, що Україна толерантно поставилась до вступу Росії до Шанхайської організації співробітництва та ОДКБ (Ташкентського договору), взялись лякати демократичний світ „всіма заходами”, котрі влада Росії має намір вжити, щоб не допустити вступу до Альянсу України та Грузії. Президент Росії погрожував „перенацілити російські ракетно – ядерні системи” на Україну. Слідом очільник російського генштабу просторікує, що „однозначно, Росія вчинить дії, спрямовані на забезпечення своїх інтересів поблизу державних кордонів. Це будуть не тільки військові заходи, це будуть заходи іншого характеру”.
Росія розцінюючи як слабкість бажання європейських країн на Бухарестському саміті знайти певний баланс інтересів безпеки на європейському континенті, тепер долучилась до кампанії шантажу України й світової спільноти.
У прийнятій 4 червня 2008 року заяві міститься неприкрита погроза – у разі приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) або прискорення процесу вступу у Альянс – вважати ці дії одностороннім виходом України із Великого договору з Росією.
Юридична основа такої позиції неспроможна. У Договорі є положення про те, що сторони зобов’язалися «не укладати з третіми країнами яких-небудь договорів, направлених проти іншої». Але твердження про те, що НАТО, з яким Росія плідно співробітничає багато років, причому набагато активніше ніж Україна, небезпечно для Росії – явна нісенітниця.
В зв’язку з цим ще раз нагадуємо, що Україна – суверенна незалежна держава –усіма цивілізованими способами захищатиме свою територіальну цілісність, недоторканість своїх кордонів, своє право на безпеку.
Закликаємо українців бути готовими до достойної відсічі нахабному втручанню у внутрішні справи нашої держави та зрозуміти нарешті, що вступ України до НАТО надає безпрецедентні гарантії нашій безпеці.
Закликаємо європейські країни, з огляду на неадекватну жорсткість Росії, переглянути нинішні погляди і з більшим розумінням поставитись до євроатлантичних намірів України.
Оскільки Україна стала об’єктом шантажу та погрози агресією з використанням ядерної зброї, з метою надання захисту Україні як державі – учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що в односторонньому порядку відмовилась від володіння ядерною зброєю, закликаємо Президента, Уряд України у відповідності до Меморандуму „Про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї” підписаного 5 грудня 1994 року в Будапешті, звернутись до урядів Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Китаю і Франції з проханням виконати їх зобов’язання домагатися негайних консультації та дій з боку Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Захистимо Україну!
Громадська ліга Україна – НАТО






КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
Программа НАТО Наука ради мира и безопасности .Украинский контекст.

конференция НАТО - Наука заради миру і безпеки

Міжнародна науково-практична конференція. НАТО - Наука заради миру і безпеки

Что делать и кто виноват

Повноваження СБУ широкі, але не необмежені

Виступ Павла Жовніренко на конференції 30 жовтня в Укрінформ Роль суспільства в реалізації політики євроатлантичної інтеграції України”.

Конференція „Роль суспільства в реалізації політики євроатлантичної інтеграції України”.

Лингвистическая УФОлогия профессора Рудякова,

Виступ Ігоря Тодорова на конференції 30 жовтня в Укрінформ Роль суспільства в реалізації політики євроатлантичної інтеграції УкраїниКОНЦЕПЦІЯ ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ В КОНТЕКСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Конференція „Роль суспільства в реалізації політики євроатлантичної інтеграції України”

Криза українського парламентаризму: справжні мотиви та стратегії політиків очима провідних політологів

Конференція „Роль суспільства в реалізації політики євроатлантичної інтеграції України”

Чрезвычайное финансовое положение ,как прелюдия президентского правления

„Євроатлантичний підхід до інформаційного забезпечення екстремальних подій, терактів і катастроф”

Декаларація Бухарестського Саміту

СВІТОВЕ УКРАЇНСТВО СЬОГОДНІ: РЕАЛІЇ , ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Либеральная экономика и экономическая свобода – лучшее средство от энергетического кризиса.

ЗАЯВА Громадської ліги Україна - НАТО

Україна має сформувати системний підхід у реалізації своїх євроатлантичних прагнень

Манипуляция общественным сознанием на примере Президента РФ Путина.

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
25%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів