Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
"Мозкові центри" в США

e-mail:   пароль:
Факти мають той недолік, що їх надто багато.

 Головна >  Типи матеріалів >  Корисна статистика






РУБРИКА>Корисна статистика

Дата останнього оновлення: 10.11.2023


 версія для друку

04.10.2023 17:15
Фонд "Демократичні ініціативи"

Ілько Кучерів: Результати нинішнього екзит-полу перевершили всі сподівання соціологів



Підсумки проведеного в день виборів до Верховної Ради України Національного екзит-полу, в якому брали участь три провідні соціологічні інституції країни - Фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології та соціологічна служба Центру економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова - перевершив за своєю передбачуваністю всі сподівання соціологів. Про це на сьогоднішній прес-конференції в УКРІНФОРМі заявив директор Фонду "Демократичні ініціативи " Ілько Кучерів, повідомляє кореспондент агентства.
За словами Ілька Кучеріва, результати голосування, отримані соціологами від виборців на виході з виборчих дільниць, майже повністю збігаються з результатами Центральної виборчої комісії. "Похибка вибірки становить усього 0,96%, тоді як вона, згідно з соціологічними нормами, допускається до трьох відсотків в один чи інший бік", - зазначив він. Ці результати, на думку Ілька Кучеріва, дають право говорити про те, що нинішні дочасні парламентські вибори пройшли без якихось суттєвих фальшувань.
Виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Наталя Харченко зазначила, що в цьому проекті, який фінансується низкою міжнародних донорів, були задіяні 850 інтерв'юєрів, які проводили опитування на 300 виборчих дільницях в усіх регіонах країни. Як засвідчують результати, наголосила вона, більшість виборців (68,9%) визначаються зі своїм політичним вибором задовго до початку виборчої кампанії, і 10,4% визначаються на її початку, що свідчить про усталеність електоральних уподобань українців, що в недалекому майбутньому може привести до кількапартійної політичної системи України.

Віктор Чухліб, УКРІНФОРМ







КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
25 жовтня 2007 р. у Харківському національному університеті ім.В.Н.Каразіна відбулась Міжнародна науково практична конференція “ЗМІ проти екстремізму і тероризму. Евроатлантичний підхід”.

Статистика выборов.

Ілько Кучерів: Результати нинішнього екзит-полу перевершили всі сподівання соціологів

Нова книга про голод 1946-1947 рр. на Донбасі.

Нова книжка з Європейської інтеграції

— "Універсальний літературний словник-довідник".

Нефть или демократия

Долги правительства Януковича придется отдавать

Демократия, олигархия,конституция и революция

Нове число аналітичного фахового журналу "Схід"

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
26%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів