Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
"Мозкові центри" в США

e-mail:   пароль:
Людина приймає рішення, коли їй набридає думати.

 Головна >  Суспільство >  Корупція






РУБРИКА>Корупція

Дата останнього оновлення: 10.11.2023


 версія для друку

16.05.2023 14:38
Центр соціально-економічних досліджень "Діаматік"

Предостережения секретариата Президента получают подтверждение



15 мая в 9.45 Народного депутата Украины Григория Омельченко ( "Блок Юлии Тимошенко" ) на пешеходном переходе напротив Институтской 15, рядом с Верховной Радой сбил автомобиль Nissan Almera с номером АА5751СЕ. Виновник ДТП — киевский предприниматель Д. Шутинский 1981 года рождения . утверждает, что не видел Омельченко , ехал со скоростью 40 километров в час. Однако, по словам очевидцев, от удара автомобиля Григория Омельяновича “оторвало от земли”, он несколько раз перевернулся в воздухе, его вещи - сумка и мобильный телефон - разлетелись в разные стороны.
Григорий Омельченко — очень «неудобный» для преступников и коррупционеров человек : народный депутат II, III, IV и V созывов , член комитета Верховной рады по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией. Возглавлял парламентскую комиссию по расследованию убийства журналиста Георгия Гонгадзе и публично обвинил в этом преступлении бывшего президента Леонида Кучму. Один из основателей Союза офицеров Украины, организатор и координатор депутатского объединения “Антимафия”. Ранее Григорий Омельянович работал начальником отдела борьбы с коррупцией Главного управления военной контрразведки СБУ.

В момент инцидента светофор на переходе не работал, однако водитель обязан пропустить пешехода.После оформления протокола на месте происшествия виновника ДТП увезли в Печерское районное управление внутренних дел (РУВД) и допросили. По результатам показаний Дмитрия Шутинского, свидетелей, а также осмотра места происшествия следственный отдел РУВД возбудил уголовное дело по ст. 286 Уголовного кодекса (”нарушение правил безопасности дорожного движения, из-за которого потерпевший получил травмы средней тяжести”). Согласно указанной статье, подозреваемый, в зависимости от решения суда, может понести наказание в виде штрафа, исполнительных работ сроком до двух лет, ареста до шести месяцев или лишения свободы до трех лет. У следствия не нашлось оснований полагать, что Шутинский сбежит и после дачи показаний его отпустили.
В конце апреля в ДТП попал другой член фракции БЮТ Андрей Шкиль
www.diamatik.org






КОМЕНТАРІ
Центр соціально-економічних досліджень "Діаматік"
У секретаріаті президента є матеріали, які свідчать про детальну підготовку радикальними силами коаліції низки провокацій та замахів на політиків з метою створення протистояння в країні

Про це заявив у п'ятницю, 12 травня, керівник головного управління з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату Президента Валерій Гелетей."Сьогодні працює криміналітет з деякими політичними силами, найбільш радикальними силами, з деякими політичними технологами, з тими людьми, що мали відношення до спецслужб інших держав", - заявив Гелетей. "І сьогодні у нас є реальна загроза того, що це може призвести до вибуху в державі", - додав керівник управління.


Він зазначив, що всі записи були отримані законним шляхом і будуть найближчим часом, - "можливо, сьогодні", - передані до СБУ для перевірки.
Гелетей нагадав свою попередню заяву про повернення до країни кримінальних авторитетів: "Під відповідні гарантії когось із політиків, починається робота штабів цих авторитетів".
За його словами, у наявних матеріалах є записи про організацію замаху на Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, сценарій провокацій щодо Віктора Балоги та інше.
Також у записах зазначаються прізвища та посади відповідальних за зазначені дії державних посадовців. За словами Гелетея, серед відповідальних осіб є кілька керівників Міністерства внутрішніх справ.
Керівник управління секретаріату президента дав високу оцінку рівню організації зазначених операцій: "Це сплановано спеціалістом, який дуже добре знається на своїй справі".
Гелетей повідомив, що днями зустрічався з Тимошенко, щоб попередити її про можливість замаху на її життя, і додав, що лідер БЮТ вже знала деяку інформацію.
На запитання, кого він називає радикалами в коаліції, Гелетей відповів, що це публічні політики, які озвучують різні можливі варіанти провокацій з боку своїх опонентів.
Також під час прес-конференції Гелетей закликав організаторів провокацій одуматися.





НОВИНИ
25 жовтня 2007 р. у Харківському національному університеті ім.В.Н.Каразіна відбулась Міжнародна науково практична конференція “ЗМІ проти екстремізму і тероризму. Евроатлантичний підхід”.

Статистика выборов.

Беседа генерального директора ЦСЭИ Диаматик Гребенчука Ю.Л. с Директором Центра информации и документации НАТО Мишелем Дюре.

Корупція та урядування.

Політична корупція перехідної доби

Предостережения секретариата Президента получают подтверждение

— "Універсальний літературний словник-довідник".

Нефть или демократия

АНАТОЛІЙ СЛОБОДЯН, ЗАСТУПНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА „УКРЗАЛІЗНИЦІ”): ЗАЛІЗНИЦЯ НЕ МОЖЕ І НЕ БУДЕ НІКОГО ПЕРЕВОЗИТИ ЗАДАРМА

ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА МІТИНГУ (Порушникам загрожує стаття 11)

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
26%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів