Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
"Мозкові центри" в США

e-mail:   пароль:
Цензура як апендицит: в пасивному стані непотрібна, в активному - небезпечна

 Головна >  Економіка >  АПК






РУБРИКА>АПК

Дата останнього оновлення: 25.10.2023


 версія для друку

20.08.2023 10:41
"Форум"

Українські тваринники розтринькали держдотації



Результати перевірок Контрольно-ревізійної служби України свідчать про неефективне використання в 2001-2002 роках дотацій в рамках державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників у сфері тваринництва. Про це повідомила у вівторок на брифінгу в Головному Контрольно-ревізійному управлінні України, заступник голови ГлавКРУ Наталія Рубан.

«Нечіткість прописаних цілей, які планувалося досягнути, а також процедури звітності, сприяли розпиленню сільгоспвиробниками коштів на поточні витрати, а не на цілеспрямований розвиток тваринництва», - зазначила вона.

В 2001-2002 рр. використано не за цільовим призначенням понад 3 млн. грн. дотацій, крім того перераховано понад норму одними сільгоспвиробниками 1,1 млн. грн. і недоотримано іншими - понад 13 млн. грн.

Порядок нарахування, виплат і використання коштів, направлених на виплату дотацій за продані сільгоспвиробниками переробляючим підприємствам молоко і м’ясо в живій вазі, визначено постановою Кабінету міністрів України від 12.05.99 м. При цьому передбачена можливість направлення дотацій населенню і проведення розрахунку товарно-матеріальними цінностями, через що втрачається цільова спрямованість дотацій, зазначила Н. Рубан.

За даними ГлавКРУ, всього за 2001-2002 рр. в рахунок дотацій переробляючими підприємствами відпущено сільськогосподарським товаровиробникам товарно-матеріальних цінностей на 24,3 млн. грн. (2% від загальної суми перерахованих дотацій).

Найбільш проблематичним, наголосила Н. Рубан, є контроль приватного сектора. Більше 2,8 тис. громадян (30 % перевірених громадян) не підтвердили факту здачі на переробку великої рогатої худоби загальною вагою 1,25 тис. тонн, однак отримали за це дотації на суму 930 тис. грн.

З метою розробки заходів щодо стабілізації ситуації в тваринництві органами Контрольно-ревізійної служби України на місцях підготовлено і направлено в облдержадміністрації інформацію про стан виплати дотацій сільськогосподарським виробникам, повідомила Н. Рубан.






КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
ДОВЕРИЕ ХАРЬКОВСКИХ ИЗБИРАТЕЛЕЙ: ОПЫТ ПОСТВЫБОРНОГО ИССЛЕДОВАНИЯ

Экономика Украины на фоне мировой.

МінАПК попросить уряд скасувати мінімальну ціну на цукор

Українські тваринники розтринькали держдотації

Аграрний гол у свої ворота. Продовольча криза як каталізатор невмілої урядової політики напередодні 2005-го - року продажу землі

Українські посадовці коментують кризу на ринку продовольства

Мінекономіки з’ясувало, що хліб дорожчає

Агропромислове політико-економічне угрупування в Україні: походження, конфлікти, інтереси

Україна цього року закуповуватиме зерно

Без роботи на селі залишилася майже половина жителів України

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими: