Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA

e-mail:   пароль:
Вони вірять, що подія дійсно мала місце, якщо про це надруковано великими чорними літерами; плутають правду з кеглем 12.

 Головна >  Типи матеріалів >  Прес-реліз






РУБРИКА>Прес-реліз

Дата останнього оновлення: 10.11.2023


 версія для друку

28.09.2023 14:11
Фонд "Демократичні ініціативи"

Відбулася прес-конференція “Контроль громадських організацій за чесністю та прозорістю виборів. Чи буде війна екзит-полів'2007?”



27 вересня 2007 року в інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція “Контроль громадських організацій за чесністю та прозорістю виборів. Чи буде війна екзит – полів-2007?”

Організатор прес-конференції — Фонд “Демократичні ініціативи”.

Були обговорені наступні питання:

- Контроль спостерігачів і представників громадських організацій за перебігом та визначенням результатів виборів;
- Проведення Національного екзит–полу’2007 консорціумом у складі Фонду “Демократичні ініціативи”, Київського міжнародного інституту соціології та Центру Разумкова (методика дослідження, джерела фінансування, оприлюднення результатів).

Учасники:
• Ілько Кучерів — директор Фонду “Демократичні ініціативи”;
• Володимир Паніотто — генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології;
• Андрій Биченко — директор соціологічної служби Українського центру економічних і політичних досліджень імені О. Разумкова;
• Євген Бистрицький — виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження”.

Під час прес-конференції, учасники Консорціуму “Національний екзит-пол’2007” оприлюднили свою заяву щодо ситуації з опитуваннями виборців на виході з виборчих дільниць.

Заява

Консорціум “Національний екзит-пол’2007” звертається до організаторів інших екзит-полів, які проходитимуть в Україні, з пропозицією дотримуватися етичних стандартів міжнародних професійних організацій-дослідників громадської думки – WAPOR/AAPOR, ESOMAR – та їхніх рекомендацій щодо проведення екзит-полів й електоральних досліджень, і забезпечити максимальну прозорість цього процесу.

Пропонуємо надати інформацію широкій громадськості та фахівцям щодо мети проведення екзит-полів, джерел фінансування, методики, безпосередніх виконавців проекту, їхньої кваліфікації, доступу міжнародних аудиторів до всіх робочих документів, зокрема первинних документів, а також ретельно задокументувати усі етапи опитування. Ми пропонуємо оприлюднити в Інтернеті опис організації та методології екзит-полів, для чого можемо надати сайт екзит-полу і сайт організацій – членів Консорціуму.

Останніми роками в Україні поширилася практика використовувати опитування громадської думки як інструмент сумнівних політичних технологій – коли фальсифікуються рейтинги, тиражуються матеріали псевдоопитувань задля маніпуляції думкою виборців і підтримання порочних, брудних намірів політиканів. Така практика є перешкодою демократичному розвитку України і має бути припинена, а також має отримати справедливу оцінку вітчизняної та міжнародної громадськості.

Мета Національного екзит-полу’2007 – насамперед сприяти проведенню справедливих виборів в Україні, контролю за чесністю підрахування голосів, і відповідно, запровадженню демократичних процедур і практик в українському суспільстві та в нашій частині Європи загалом.

Ми сподіваємось, що організатори інших екзит-полів розділяють нашу думку щодо цілей проведення досліджень та дотримання етичних норм, визнаних міжнародною дослідницькою спільнотою.

Організатори Національного екзит-полу’2007:
Фонд „Демократичні ініціативи”
Київський міжнародний інститут соціології
Український центр економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова







КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
SOS!!! МIЖНАРОДНА БЕЗСТРОКОВА МЕДIА-АКЦIЯ "НАБАТ- ЗАХИСТИ КУЛЬТУРУ В УКРАЇНІ!!!"

Київська мерія закриває останню книгарню на Хрещатику!

25 жовтня 2007 р. у Харківському національному університеті ім.В.Н.Каразіна відбулась Міжнародна науково практична конференція “ЗМІ проти екстремізму і тероризму. Евроатлантичний підхід”.

Дискусія «Вибори-2007: як спрацювали соціологи?»

Засідання “Елітарної світлиці”

Український переклад книжки відомого історика Андреаса Капелера "Мала історія України"

Прес-конференція “Підсумки Національного екзит-полу’2007”

Статистика выборов.

Ілько Кучерів: Результати нинішнього екзит-полу перевершили всі сподівання соціологів

Оголошені уточнені результати Національного екзит-полу'2007

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
26%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів