Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
Міжнародний центр перспективних досліджень

e-mail:   пароль:
Людина приймає рішення, коли їй набридає думати.

 Головна >  Типи матеріалів >  Зовнішні новини






РУБРИКА>Зовнішні новини

Дата останнього оновлення: 23.05.2023


 версія для друку

21.08.2023 12:13
Громадянський Інтернет-Портал

Оголошено конкурс консультанта з нормативно-правових питань діяльності НУО

Теми: Вакансії


Проект “Діалог для реформ”, що реалізується Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України за підтримки Світового банку оголошує конкурс на заміщення вакантної посади консультанта з нормативно-правових питань діяльності неурядових організацій.

Планується, що з відібраним консультантом буде укладено контракт на 5 місяців з кінця серпня. Можлива часткова зайнятість. Конкурс відбуватиметься відповідно до процедур та правил Світового банку.

Сфера діяльності та обов’язки консультанта

Консультант працюватиме над аналізом та розробкою пропозицій щодо покращання правової бази для НДО з метою забезпечення їх розвитку та активної діяльності. Консультант надаватиме допомогу у роботі Координатору з правових питань проекту “Діалог для реформ”.

Основні обов’язки консультанта:

Проведення аналізу потреб у сфері законодавчої регламентації діяльності НДО через опитування та анкетування представників НДО та фахівців в цій галузі. Обов’язковою є співпраця з експертами незалежних дослідницьких організацій, які спеціалізуються на праві, що регулює діяльність НДО. Співпраця складатиметься із обміну інформацією та двосторонніх консультацій.

- Підготовка варіанту проекту поправок до законодавства (Податкового і Цивільного кодексів та Закону про діяльність неприбуткових організацій) з метою розширення можливостей НДО надавати послуги, розробити детальний перелік державних заходів з надання допомоги і послуг, звільнення їх від податків і надати рекомендації стосовно механізмів ліцензування надавачів послуг.

Термін “можливостей ГО надавати послуги” тут використано у широкому значенні, що також включає податковий тягар, сприятливі фінансові умови, правовий статус тощо. Таким чином, Консультант повинен дослідити усі можливі галузі, які потребують удосконалення.

- Ініціювати розроблення переліку державних заходів з надання допомоги і послуг, звільнення НДО від податків і надати рекомендації стосовно механізмів ліцензування надавачів послуг.

- Участь у організації проведення низки обговорень у форматі круглих столів для НДО, урядовців, законодавців і представників приватного бізнесу з питань норм і законодавства, що впливає на діяльність НДО (податковий статус, податкові відрахування, неприбуткова господарська діяльність, ліцензування НДО, надання послуг ГО).

- Підготовка аналітичних та інформаційних матеріалів для використання в роботі державними службовцями, НДО щодо юридичних аспектів регламентації та законодавчого оформлення діяльності організацій третього сектору, їх взаємодії з органами влади та внутрішнього функціонування.

- Участь у підготовці проекту Концепції розвитку громадянського суспільства.

- Участь у підготовці проекту Кодексу етики для НДО/ГО та їхнього саморегулювання, повноважень та підзвітності, включаючи, крім іншого, внутрішнє управління, організаційну цілісність, фінанси, мобілізацію коштів, надання платних послуг, системи звітності та бухгалтерського обліку.

- Участь у організації публічних обговорень проекту Кодексу етики для НДО/ГО та проекту Концепції розвитку громадянського суспільства та забезпечити врахування рекомендацій, вироблених під час громадських обговорень.

Продукти

- Результати проведеного аналізу потреб у сфері законодавчої регламентації діяльності НДО;

- Аналітичні та інформаційні матеріали для використання в роботі державними службовцями, НДО щодо юридичних аспектів регламентації та законодавчого оформлення діяльності організацій третього сектору, їх взаємодії з органами влади та внутрішнього функціонування;

- Організація публічних обговорень - круглих столів (у Києві та пілотних регіонах) з питань норм та законодавства, що має вплив на діяльність НДО;

- Організація публічних обговорень проектів Кодексу етики НДО та Концепції розвитку громадянського суспільства, включаючи, окрім іншого, внутрішнє управління, організаційну цілісність, фінанси, мобілізацію коштів, надання платних послуг, системи звітності та бухгалтерського обліку;

- Кодекс етики для НДО та їхнього саморегулювання, повноважень та підзвітності, включаючи, крім іншого, внутрішнє управління, організаційну цілісність, фінанси, мобілізацію коштів, надання платних послуг, системи звітності та бухгалтерського обліку;

- Концепція розвитку громадянського суспільства, яка визначатиме усі можливі ролі державного і недержавного секторів, а також принципи співробітництва, сфери спільних інтересів і механізми регулювання таких сфер для розвитку та впровадження публічної політики заради побудови громадянського суспільства;

- Варіанти проектів поправок до законодавства що стосується діяльності НДО.

Необхідна кваліфікація

- Вища юридична освіта;
- Знання природи третього сектору та юридичних проблем діяльності НДО;
- Добрі комунікаційні навички та організаторські здібності;
- Досвід аналітичної роботи;
- Володіння українською й англійською мовами;
- Володіння комп’ютером;

Перевага надається спеціалістам попередньо задіяних у подібних роботах.

Усіх зацікавлених просимо надсилати свої резюме на адресу
[email protected] до 25 серпня 2003 року.

Додатковi запитання надсилайте на адресу: [email protected] або задавайте безпосередньо до координатора проекту Ярослава Демченкова за телефоном (044) 253-61-36.

Контакти:

Ярослав Демченков
проект "Дiалог для реформ"
Грант Світового банку Україні
телефон/факс (044) 253 61 36






КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
Портал "Європейський простір" запрошує долучитися до святкування Дня Європи в Україні!

— "Універсальний літературний словник-довідник".

Нефть или демократия

Беседа генерального директора ЦСЭИ Диаматик Гребенчука Ю.Л. и чрезвычайного и полномочного Посла Королевства Нидерландов в Украине г. Рона Келлера.

Бог дал человеку жизнь , а полковник Кольт достоинство.

Родина слышит? Родина знает, где в облаках её сын пролетает? НЕТ!

Семінар ЗМІ проти ТЕРОРИЗМУ і ЕКСТРЕМІЗМУ.

“ ЗМІ проти екстремізму і тероризму”

В УКРАЇНСЬКОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ МУСИТЬ З’ЯВИТИСЯ НОВЕ ПОНЯТТЯ: “ПОЛІТИЧНА КОРУПЦІЯ”

Другий Всеукраїнський студентський конкурс есе на тему «ЯКБИ Я БУВ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ...»

ОПИТУВАННЯ

Які джерела інформації Ви вважаєте найоб’єктивнішими:

українські телеканали
21%
російські телеканали
7%
радіо
6%
українські газети
12%
російські газети
2%
українські інтернет-сайти
26%
російські інтернет-сайти
7%
інші закордонні інтернет-сайти
14%
чутки
5%
Запропонувати
Архів