Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA

e-mail:   пароль:
Вони вірять, що подія дійсно мала місце, якщо про це надруковано великими чорними літерами; плутають правду з кеглем 12.

 Головна >  Суспільство >  Охорона здоров'я






РУБРИКА>ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Дата останнього оновлення: 14.07.2023


 версія для друку

06.05.2023 10:36
"Форум"

Лікарі стверджують, що в Україні атипову пневмонію неможливо діагностувати



Наші лікарі не можуть визначити 100% діагноз атипової пневмонії, оскільки ми не можемо його діагностувати лабораторно, а його симптоми не є класично характерними, — повідомив заступник головного державного санітарного лікаря у Львівській області Олег Когут.

Однак, найхарактернішими як діагностичними, так і профілактичними заходами проти ураження вірусом атипової пневмонії є контакти людей та місця їх перебування. „Важливо, щоб люди зараз обмежили виїзди за кордон, особливо у ті країни, де спостерігається захворюваність на атипову пневмонію. Оскільки вірус не існує у повітрі, він передається через контакт. Також піч час покупок варто дізнатись, з якої держави привезено продукти харчування. Хоча й вірус не є достатньо вивченим, однак домінує думка, що він не є особливо стійким у навколишньому середовищі, йому потрібен живий організм”, — зазначив Олег Когут.

За словами Олега Когута, початок атипової пневмонії має такі симптоми: підвищена температури (більш як 38 градуси), кашель, важкість дихання, а також гостра дихальна недостатність. „Інкубаційний період вірусу триває від 3 до 10 днів. Це середній період, протягом якого йде накопичення вірусу”, — зазначив Олег Когут.

У разі вищезгаданих симптомів варто викликати лікаря додому хворого, аби не виникала загроза для інших. Запобіжними засобами є маски.






КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
Парламент обмежив рекламу алкоголю і тютюну

Лікарі стверджують, що в Україні атипову пневмонію неможливо діагностувати

Смертність від SARS збільшилася до 7 відсотків

Смертельна пневмонія у Канаді

Шесть лет эпидемии…

Лікарі стривожені через нову хворобу

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

Участие в акциях протеста полезно для здоровья

Нове видання з державної політики

Самолегалізація тіньового бізнесу – міфи чи реальність

ОПИТУВАННЯ

Які наслідки для мешканців України матиме неврожай 2003-го року?