Intellect.Org.UA Intellect.Org.UA
Міжнародний центр перспективних досліджень

e-mail:   пароль:
Цензура як апендицит: в пасивному стані непотрібна, в активному - небезпечна

 Головна >  Політика >  Вибори-2002






РУБРИКА>ВИБОРИ-2002

Дата останнього оновлення: 09.06.2023


 версія для друку

02.12.2023 15:34
Віртуальна інтелектуальна корпорація

Think Tanks. The brief browse areas of research.

Теми: Гуманітарне право, Експертне опитування, Консультації, Міжнародне право, Освіта, Право, Регіональна політика, Соціологія, Історія, Прес-реліз, Національна безпека і оборона, Технології та мережа Інтернет, Макроекономіка, Гранти, Конференції, Круглі столи, Вибори-2002, Законодавча влада, Партії, Громадська думка, Релігія, Політика, Екологія, Міжнародна політика, Зовнішні новини, Виконавча влада, Міжнародна економіка, Транспорт, Анонс, Ресурси, Економіка, Економічні реформи, Малий бізнес, Громадянське суспільство та НДО, Суспільство


Think Tanks. The brief browse areas of research.

“Мозкові центрі” або “аналітичні центри” (Think Tanks) - незалежні, недержавні громадські дослідницькі організації. Враховуючи їх вплив на суспільно-політичні, економічні та ін. процеси, Think Tanks зараховують до “п’ятої влади” (після законодавчої, виконавчої, судової та ЗМІ). Дані центри формують як громадську, так і політичну, економічну, правову думку, культурологічну, екологічну, демографічну та ін. політику урядів, суттєво впливаючи на загальний вектор розвитку суспільства. Найбільшого розвитку “мозкові центри” набули в провідних країнах світу.



Робочою групою сформовано базу даних про діяльність та координати “мозкових центрів” України та світу. Робота була розпочата у 2001 р. в рамках приватної дослідницької інаціативи в ПАІЦ УкрІНТЕІ. На даний момент проводиться аналіз форм та методів діяльності, фінансування “мозкових центрів”, їх ролі в прийнятті управлінських рішень у різних державах світу.



Запропонований огляд містить коротку інформацію про сфери досліджень цілого ряду “Мозкових центрів” країн великої сімки (G-7). Матеріал буде цікавим для представників управлінських, інформаційно-аналітичних, дослідницьких структур, та незалежних експертів, які зацікавленні у вивченні досвіду діяльності закордонних “мозкових центрів”. Даний огляд та повна інформація, котра знаходиться у Віртуальній інтелектуальній корпорації, допоможуть в налагодженні ефективної комунікації між управлінцями та аналітичними центрами України і світу, а також посилити вплив аналітиків на процес прийняття урядових рішень і залучити інтелектуальний потенціал нації до ефективного реформування суспільства.



В процесі підготовки огляду було опрацьовано велику кількість інформаційних ресурсів як в друкованому так і в електронному вигляді. Зокрема використовувались матеріали National Institute for Research Advancement, Library of the John F. Kennedy School of Government, The Heritage Foundation, American Political Science Association and SunSITE, Project Vote Smart, Canadian Policy Research Networks, International Institute for Strategic Studies, International Institute for Applied Systems Analysis, Federal Institute for Russian East European and International Studies, Stockholm International Peace Research Institute, Агентства гуманітарних технологій, Мережі аналітичних центрів України та понад сотні веб-сторінок мозкових центрів та інформаційно-аналітичних служб.



Повна база містить детальну інформацію про діяльність та координати “Мозкових центрів” світу.



Укладач: Михайло Канафоцький



За більш докладною інформацією просимо звертатись у Віртуальну інтелектуальну корпорацію



тел.: 534-3235
E-mail: [email protected]




Прикріплені файли: tt.html




КОМЕНТАРІ

 Коментарів поки що немає




НОВИНИ
На виборах в Чернігові переміг Ярославський, про це свідчать результати екзіт-полу

Мером Запоріжжя став губернатор області

Мером Сум, за попередніми даними, обраний Володимир Омельченко

Євроатлантична спрямованість у передвиборчих платформах партій та блоків

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

Проміжні вибори до Верховної Ради

Think Tanks. The brief browse areas of research.

Вибори-2002 в оцінках експертів

"Довибори в Україні: нові тенденції та старі проблеми" - прес-реліз

Довибори в Україні: нові тенденції та старі проблеми

ОПИТУВАННЯ

Чи доцільно, на Вашу думку, розвивати в Україні ядерну енергетику і будувати нові енергоблоки?